Polish Embassy Skopje наградува!

Рејтинг на корисник:  / 0
AddThis Social Bookmark Button

ЗАПОЗНАЈ ЈА ПОЛСКА И ОСВОЈ НАГРАДА

Учествувај во наградниот квиз на Полската амбасада во Скопје и стани потенцијален добитник на една од петте награди кои ќе бидат доделувани секоја недела.

- Одговори точно на сите три прашања во коментар
- Кликни лајк на Facebook страната
- Сподели на својот ѕид (внимавај постот да биде Public)

Добитниците ќе мора да ги исполнат сите три услови за учество, а ќе бидат одбрани по случаен избор. Наградите на оние кои живеат надвор од Скопје ќе им бидат доставени на домашна адреса.

1. Познатата полска филмска школа која се нарекува „Филмувка“ се наоѓа во:
а) Краков
б) Вроцлав
в) Лоѓ

2.Еден од најдобрите полски фудбалери со прекар „Леви“, кој е капитен на полскиот национален тим, е:
а) Роберт Левандовски
б) Збигњев Бониек
в) Куба Блашчиковски

3.Најпознатиот во Полска „Музеј на неонски реклами“ е основан во:
а) Гдањск
б) Варшава
в) Лублин